Blijf op de hoogte

Daklozen helpen in coronatijden, het vergt creativiteit: kledingmarkt op kerstavond in Baudelokapel

Utopia Events is sinds kort de nieuwe uitbater van de Baudelokapel, ook gekend als de Holy Foodmarket, aan de Ottogracht. Veel hebben ze nog niet kunnen doen met het gebouw, door de lockdown. Maar op kerstavond zetten ze toch de deuren open, voor de daklozen. “De voorbije twee jaar hebben we een kerstmaaltijd georganiseerd”, zegt Aristide Bandora. “Daar kwamen dan 50 mensen op af. Dit jaar kan dat niet, maar in samenwerking met Utopia kunnen we nu toch iets anders doen. We willen een soort kledingmarkt opstellen in de Baudelokapel, allemaal met geschonken kledij. De mensen die het nodig hebben — en die vinden we via de officiële instanties — kunnen dan langskomen, en uitkiezen wat ze nodig hebben. Een warme jas, degelijke schoenen, noem maar op. Door corona zal dat allemaal op afspraak en met tijdslots moeten gebeuren. We zullen de mensen ook begeleiden bij hun keuze, en op het einde krijgen ze ook nog een foodbox mee. Zo hebben ze minstens toch een lekkere maaltijd voor kerst.”

ProefGentSteunGent

Gilles De Backer van Utopia stelt de Baudelokapel ter beschikking, maar doet nog meer. “Wij verkopen online giftboxen, nu al. Dat is een idee van Charles Crehel, mijn beste vriend. In de giftbox zitten producten van lokale handelaars: Tierenteyn-mosterd, Callas Confituur, Gentse vuile talloren — koekjes dus — en Gentse neuzekes. Er zit ook een fles Augustijn Blond in. Dat bier werd vroeger gebrouwen door de paters in hun klooster in Gent, en dat was nodig, want het water in Gent was toen vaak zo vuil dat het gewoon veiliger was om bier te drinken. Ook nog in de box: een bon voor ’t Dreupelkot. Dat geeft niet alleen hoop, maar ook perspectief. Als de horeca eindelijk weer open mag, kunnen de mensen met deze bon naar Gent komen. En na een jenever bij Pol stappen ze ongetwijfeld ook nog andere winkels en cafés binnen. Onze handelaars kunnen er alleen maar deugd van hebben.”

* De Giftbox #ProefGentSteunGent is nu al online te koop, aan 35 euro. 5 euro per box gaat naar het benefiet van Aristide en Abstrkt voor de daklozen, de rest van het geld gaat naar andere Gentse goede doelen die kinderen in armoede steunen. Alle info en bestellen kan op www.proefgentsteun.gent.

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

Gilles De Backer
Founder & creative mind

Ook interessant

Helemaal into Utopia Events?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2024 — Utopia Events