Duurzaam evenementenbureau

duurzame events organiseren

Utopia events heeft meer dan drie decennia aan ervaring in het bevorderen van duurzame evenementen.

Onze kernwaarden zijn authenticiteit, creativiteit en het centraal stellen van de klantbeleving gedurende het hele organisatieproces.

Onze evenementen fungeren als krachtige instrumenten in jouw streven naar duurzaamheid. Ze stimuleren betrokkenheid, creëren verbindingen, betrekken deelnemers op creatieve wijze en leggen de basis voor duurzame langetermijnrelaties. 

Deze relaties zijn niet alleen voordelig voor jouw merk, maar dragen ook bij aan het welzijn van de wereld en de gemeenschap, waardoor je een positieve impact realiseert binnen de sociale pijler van ESG (Environmental, Social, Governance). Het is een investering in de toekomst van jouw merkactiviteiten en een kans om je te onderscheiden in een wereld die snakt naar authenticiteit.

Van A tot Z staat authenticiteit bij ons centraal en we werken nauw samen met lokale leveranciers om een zo positief mogelijke impact te realiseren. 

Ons streven naar duurzame perfectie is voor ons geen utopie, maar eerder de norm.

GJV_4347-Enhanced-NR
IMG_0805
Vacature Senior Event Manager

Gilles 

Founder & creative mind

image2
GJV_4352-Enhanced-NR

Nona

Sustainable event manager

DWTQ
Gilles&Fred
Fredje

Frédéric

Sustainable event manager

Onze visie op duurzame events:
let’s party like it’s 2030

Bij de organisatie van elk event gaan we voor een duurzaamheidsvisie en strategie die we als rode draad door al onze evenementen weven. We slaan met al onze partners de handen ineen om in co-creatie positieve impact te creëren. De duurzaamheidsdoelstellingen zetten wij in als compas bij de planning en uitvoering van elk evenement.

De CO2-uitstoot die we niet kunnen vermijden? We meten de impact nauwkeurig en storten ons met volle energie op reductie en efficiëntie. Waar mogelijk vervangen we koolstofrijke energiebronnen door emissiearme items. Aanvullend hebben we een waaier aan oplossingen om dit te transformeren naar een lokale en positieve impact.

We reduceren onze voetafdruk zoveel mogelijk

Al onze cateringpartners hebben een eigen CSR visie en zijn lokaal gevestigd. Aandacht voor vegetarische catering is een must en disposables zijn bio-afbreekbaar. Bij no shows of annulaties is er “no waste”, alles gaat naar lokale goede doelen 

Duurzaamheid en herbruikbaarheid staan centraal voor al de nodige materialen. We werken met partners die lokaal gevestigd zijn.


Alle terugkerende leveranciers zijn lokaal of worden bij events  buiten onze vestigingen lokaal gezocht. Transporten worden indien mogelijk gecentraliseerd. We vragen ook om onze visie te respecteren en een eigen CSR visie verder uit te plooien

Op onze vaste locaties hebben we enkel lokale partners gekozen die in vast materiaal hebben geïnvesteerd, zo worden extra transporten uitgespaard. 

Tijdens events vragen we aan crewmedewerkers om zoveel mogelijk op een centraal punt af te spreken en te carpoolen. Leveranciers besteden steeds aandacht aan het voertuig zodat dit optimaal geladen wordt en er geen tweede nodig is. Plastic rond paletten wordt vervangen door alternatieven zoals spanriemen en steunbuizen in vrachtwagens.

Door onze socio-culturele achtergrond en doordat we zowel in de culturele, theaterwereld en in de sociale economie actief geweest zijn, is ons sociaal engagement alom present. Aanvullend helpen we initiatieven ten voordele van doelgroepen met een complexe socio-economische achtergrond . 

Het afval wordt op ons bureel zo beperkt mogelijk gehouden. Soda stream en koffiezetapparaten met bonen maken dan ook deel uit van onze lange bureeldagen. Schoonmaakproducten zijn bio-afbreekbaar en verplaatsingen voor meetings worden vermeden als deze ook digitaal kunnen doorgaan. Ook de facturatie verloopt 100% digitaal. 

We reduceren & vermijden zoveel mogelijk negatieve impact terwijl we voor onze klanten een onvergetelijke belevenis creëren.

Daarnaast berekenen we alle C02-uitstoot die we niet konden vermijden en geven we de kans om de negatieve impact om te buigen in positieve impact.

Zo houden we niet alleen rekening met de natuur en onze omgeving maar geven we er ook iets aan terug.

Ook een duurzaam event organiseren?

Helemaal into Utopia Events?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2023 — Utopia Events