Creative events, brand activation en online events op maat

Duurzaamheidsvisie

UTOPIA – Creative & sustainable event agency

Ons doel is om in 2025 in ons eigen bedrijf 100% klimaatneutraal te zijn. 

Vandaag doen we dit door onze C02-uitstoot die we niet kunnen vermijden in onze eigen werking ( wagen, IT, verwarming ) te compenseren met een gecertificeerd klimaatproject in Kenya via C02-logic die ons daarbij ondersteunt. 

Zo mogen we fier zeggen dat we niet alleen rekening houden met de planeet maar er ook iets aan teruggeven en label mogen uitdragen “C02-neutral company”.

 

Samen naar een duurzame eventsector

We moeten er jou vermoedelijk niet meer van overtuigen dat een leefbare planeet voor de huidige en toekomstige bewoners niet mogelijk zal zijn zonder gedeelde inspanning en verantwoordelijkheid. 

Events zijn een fantastisch medium en de lijm van menselijke samenwerkingen en een plaats waar dialoog en verbintenis ontstaat. Niet tegenstaande brengen events ( festivals, congressen, bedrijfsevents, … ) een zekere impact met zich mee.

Samen met onze toeleveranciers zoeken we naar oplossingen om de ecologische impact te verminderen en de afvalstromen richting de juiste recyclage processen te duwen.

We reduceren & vermijden zoveel mogelijk C02-uitstoot & investeren in klimaatprojecten

Bij het organiseren van een evenement maken we de reflex om alles op een zo ecologisch verantwoorde manier te bekijken. Zo maken we een mobiliteitsplan voor het openbaarvervoer maar kijken we ook met onze cateraar naar lokale seizoensgebonden ingediënten. 

En we zetten ook in op no-shows, want food-waste is werkelijk iets wat we ten allen kosten willen vermijden. De niet te vermijden C02-uitstoot berekenen we met een datacollector en deze compenseren we in gecertificeerde klimaatprojecten in samenwerking met C02logic a southpole company. 

Zo wordt jouw bedrijf de trotse organisator van een “Klimaatneutraal event”

Iedereen is welkom!

Maar we houden er ook rekening mee dat iedereen deel kan uitmaken van onze events, zo is het voor ons van groot belang dat een locatie rolstoeltoegankelijk is maar ook dat er diversiteit is in de sprekers op je congres. 

En wat dacht je van een beetje diversiteit in het ontvangst- of cateringteam? Inclusievere evenementen bieden kansen aan iedereen van mensen met een beperking ( die vaak een talent bezitten die wij niet hebben), een andere nationaliteit of jongeren en studenten die geen deelnamefee kunnen betalen voor alle kennis die je meegeeft op je congres.

 

Dinner with the Queen

Dinner with the Queen is een culinair avontuur in belang van de bijenkoningin haar werkers en de bio-diversiteit. Het is een avond waar we de mensen vertellen hoe we de bijtjes in eigen tuin kunnen helpen maar ook wat ze betekenen in onze voedselketen. Zonder de bontgekleurde wezentjes zien 75% van onze groenten en fruit die we dagelijks consumeren het levenslicht niet. Samen met Lieven Lootens van ’t Aards Paradijs gaan we voor een overheerlijk menu geïnspireerd op bloemen en groenten. Allemaal lokaal en seizoensgebonden en zelfs een deeltje van op de pluktuin waar we vertoeven.


Per bezoeker planten we één bij-vriendelijke boom in samenwerking met GoForest daar waar ze het meeste impact maken zowel voor de bio-diversiteit maar ook voor lokale communities die dankzij dit initiatief terug een toekomst hebben voor zichzelf en hun familie.

Tot nu toe hebben we 1.850 bomen geplant in Peru.

Helemaal into Utopia Events?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2021 — Utopia Events