Blijf op de hoogte

Maandelijks Gentse concerten in Baudelokapel. “Eerste via livestream, hopelijk snel met publiek”

Live@Baudelo. Onder die naam zullen de komende maanden Gentse artiesten optreden in de Baudelokapel. Nils De Caster en Sara De Smedt bijten de spits af, nu zondag al. Omdat alles nog steeds gesloten is, zullen de eerste concerten – gratis – te volgen zijn via livestream. “Maar we hopen uiteraard zo snel mogelijk publiek te kunnen toelaten”, aldus Gilles De Backer.

Gilles De Backer en zijn vader Frédéric namen in oktober met hun zaak Utopia Events de Baudelokapel over, die al een tijdje leeg stond nadat de Holy Food Market over de kop ging. Een week nadat ze hun plannen voor het gebouw voorstelden, ging het land opnieuw in lockdown. “We beloofden dat we de kapel zouden teruggeven aan de Gentenaars, en daar willen we niet mee wachten”, zegt Gilles nu. “Het was de bedoeling om de kapel verschillende keren per jaar te verhuren aan sociaal-culturele verenigingen, aan speciale voorwaarden. Commercieel is dat niet, maar deze ruimte is zo mooi dat iedereen ervan moet kunnen genieten. En daarom starten we nu met de Live@Baudelo-concerten. Elke tweede zondag van de maand voorzien we zo’n concert.”

Gratis

Het programma voor de komende vijf maanden werd samen met Lie Records – vzw De Schone Lier, een koepel van Gentse artiesten, opgesteld. Nils De Caster en Sara De Smedt treden nu zondag op. Zij maakten in het coronajaar een nieuw album, ‘It Takes A Believer’. Dat zouden ze voorstellen aan het grote publiek, maar daar stak lockdown 2 een stokje voor. Nu zondag brengen ze alvast een voorproefje. “Dankzij de steun van ‘Flanders State of Art’ en de Baudelokapel kunnen we iedereen dit concert gratis aanbieden”, aldus De Caster. “Je hoeft enkel te registreren. We kijken er natuurlijk naar uit om snel voor een echt publiek te kunnen spelen maar zijn heel dankbaar dat we dit nu al live en coronaproof via een streaming kunnen brengen.”

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

Gilles De Backer
Founder & creative mind

Ook interessant

Helemaal into Utopia Events?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2024 — Utopia Events