Blijf op de hoogte

Jarige Gilles trakteert Maria Middelares, het ziekenhuis waar hij als kind zelf vaak lag, op taartjes

Vandaag wordt Gilles De Backer 28, en feesten mag hij – zoals de rest van de wereld ongeveer – niet. Toch wil hij zijn verjaardag niet zomaar laten voorbij gaan. “Ik maak graag andere mensen gelukkig, en wie komt er dit jaar meer in aanmerking dan al die mensen die zich inzetten voor de Covid-19-bestrijding? En omdat ik als kind zelf vaak in het AZ Maria Middelares lag, trakteer ik dat ziekenhuis graag op 250 gezonde aspergetaartjes.”

Gilles kreeg als 8-jarige knaap te horen dat hij lijdt aan de ziekte van Werlhof, een ziekte waarbij de bloedplaatjes worden afgebroken door antistoffen die door het lichaam zelf zijn aangemaakt. “Het is een ziekte die zonder reden of gekende oorzaak opkomt en die ook weer verdwijnt” vertelt hij. “Ik moest om de twee tot drie weken een aantal dagen naar het ziekenhuis om de bloedplaatjes aan te vullen. Dat gebeurde dan op de afdeling pediatrie van het AZ Maria Middelares. Ik kwam er binnen als het 1.000ste patiëntje. Leuk was dat allemaal niet, maar ik ben er wel fantastisch goed verzorgd. De verpleegsters hebben ervoor gezorgd dat ik toch nog aangename herinneringen heb aan die periode. Na een jaar behandelen was alles relatief ok, maar ik heb daarna nog jarenlang niet mogen sporten, zelfs niet mee turnen of zwemmen op school. Het was dus ook gedaan met voetballen. Ik voetbalde voordien elke dag in de tuin met mijn grootvader, maar ik was ook keeper bij een club.”

 

Anderen gelukkig maken

Ik heb er later dan maar een sport van gemaakt om anderen gelukkig te maken. Ik ben in de wereld van de events gestapt met Utopia Events, om mensen leuke momenten te laten beleven. Ondertussen zit ik in de culinaire sector. Vanuit onze vzw Queen Bee vragen we het hele jaar door aandacht voor het belang van de bijen en het behoud van bio-diversiteit. Normaal gezien hebben we een culinair avontuur gepland van 18 juni tot 13 juli, Dinner with the Queen. We weten nog niet of dat kan doorgaan. We hopen van wel, in openlucht en met de nodige maatregelen…

In elk geval, mijn eigen verjaardag heb ik nooit leuk of belangrijk gevonden. Maar ik wil wel graag aandacht geven aan de mensen die mij 20 jaar geleden zo goed verzorgd hebben, en die zich nu keihard inzetten voor de Covid-19-patiënten. Ik wil hen een hart onder de riem te steken met van een gezond culinair hoogstandje van chef Lieven Lootens van ’t Aards Paradijs in Merendree, onze partner in het verhaal van Dinner with the Queen. We verwennen de zorgverleners graag met 250 heerlijke aspergetaartjes. Hopelijk bezorgen die hen wat extra energie om met goede moed verder te werken.” Aspergehoeve Lavrijsen uit Herk-De-Stad schonk de asperges, en zo kon Gilles taartjes naar het ziekenhuis brengen. Die werden daar uiteraard met plezier aangenomen.

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

Gilles De Backer
Founder & creative mind

Ook interessant

Helemaal into Utopia Events?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2024 — Utopia Events