Blijf op de hoogte

Dinner With The Queen : “Een culinaire trip naar de natuur”

Lieven Lootens van restaurant ‘t Aards Paradijs in Merendree (Deinze) organiseert deze zomer, samen met het evenementenbureau Utopia Events, voor de derde keer Dinner With The Queen. Dat is een all-inconcept in de biologische pluktuin Purfruit in Oeselgem, waarbij gasten met een rondleiding en een vijfgangenmenu meer leren over bloemen, bijen en… lekker eten en drinken, natuurlijk.

De rit naar Purfruit, een groen eiland aan de Leie in het West-Vlaamse Oeselgem (Dentergem), dat aanschurkt tegen het Oost-Vlaamse Olsene (Zulte), alleen al is een beetje op vakantie gaan. Een kronkelend jaagpad voert je weg van alle stress en bij aankomst op het domein word je verwelkomd door gonzende bijen en fladderende vlinders. Na een Save The Queen Gin-cocktail en enkele hapjes krijg je eerst een rondleiding door de pluktuin van bioboer Bart Van Parijs, gevolgd door een interessante uitleg van imker Ronny De Vylder. Daarna nodigt chef Lieven Lootens iedereen uit in de open tent, waar hij je met de ondergaande zon en de weelderige tuin als decor laat proeven van nieuwe smaken en geuren.

Op ons servet liggen enkele bloemetjes te wachten. Die liggen er niet als decoratie, maar ze zijn wel degelijk om op te eten. De laatste bloem in het rijtje, de ‘sechuan button’, doet de mond tintelen en even vrezen we dat we de rest van de gerechten niet meer zullen smaken, maar een slokje bijpassende wijn of bier – al naargelang je eigen voorkeur – brengt onze licht verdoofde tong terug tot leven. Wat daarna volgt is een opeenvolging van smaakbommetjes die moeilijk in detail te omschrijven zijn, maar we doen een poging.

Het eerste gerechtje is een grote gamba die de tong streelt als een zilt zeebriesje, vergezeld van een pittige bloemensalade. Vervolgens komt een ‘mooie meid’ – een soort vis – met een zoete mousseline en als derde gerecht krijgen we een stukje bloemkool in houtskool, badend in een badje van onder andere sake en schapenmelk. Vooraleer we het vlees geserveerd krijgen, verrast Lieven de gasten met een vegetarisch boomstammetje, dat werd gegaard in walnotenfineerhout. Dit gehaktbroodje moet zeker niet onderdoen voor het varkensvlees, een botermals stuk patanegra bellota pluma met een krokant gelakt korstje.

De culinaire belevenis wordt afgesloten met een ijsje van lavendel en honing en vers geplukte bessen uit de fruithaard en een zoete bloementhee.

www.dinnerwiththequeen.be

Heb je nog vragen?
Wil je een offerte op maat?

Gilles De Backer
Founder & creative mind

Ook interessant

Helemaal into Utopia Events?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2024 — Utopia Events