Coté Jardin

een eventlocatie in de adembenemende natuur

Locatie
Dentergem ( afrit Kruishoutem )
Events
b2b- en b2c-events
Capaciteit
50 tot 250 gasten

Huur een stukje natuur

Een domein van 10 ha, eindeloze rijen fruitstruiken en -bomen en 80 soorten plukvers kleinfruit. De biopluktuin in het West-Vlaamse Dentergem was de eerste in Vlaanderen en groeide ondertussen uit tot een prachtige, originele feestlocatie. Of hoe een samenwerking met de natuur tot een sappige, overheerlijke ervaring kan leiden. Deze locatie is ook afzonderlijk te huur voor b2b-evenementen of privéfeesten.

Dinner with the Queen ( juni, juli & september 2024)

een culinair avontuur in het belang van de bijen en de bio-diversiteit

Wist je dat… Er zonder bijen ook geen paprika, frambozen of mosterd meer zou zijn? Elk van die gewassen zijn pas levensvatbaar na bestuiving door een bij, en ze zijn niet de enige: maar liefst driekwart van al onze groentegewassen zien pas het levenslicht na bestuiving. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn deze bontgekleurde wezentjes de scheppers van het zogenaamde ‘nectar van de goden’: honing.

Met ‘Dinner With The Queen’ brengen we hulde aan de bloemetjes en de bijtjes, met name de koninginnebij. Daarvoor tovert “Beste Culinaire Bloemenchef Benelux” Lieven Lootens, zijn liefde voor bloemen om naar een zintuiglijk festijn waar unieke smaakpaletten met bloem- en honingtoetsen de boventoon voeren. 

De avond start met een “Save the Queen”-cocktail op basis van gin & honing. Daarna is het tijd voor een ’tête-à-tête’ met de koninginnebij. Ondertussen haalt imker Ronny een raam uit zijn bijenkast en geeft hij een woordje uitleg over ‘The Queen’ en haar belang voor de biodiversiteit.

Boer Bart zorgt dan weer voor een streepje folklore. Hij neemt ons mee doorheen de plukweides en de geschiedenis achter zijn fruitranken.

Als laatste stop nemen de gasten plaats in een unieke sailcloth tent van 220m² waar ze onder het genot van heerlijke gerechten de zon kunnen zien ondergaan.

Ook een creatief en impactvol event organiseren?

Helemaal into Utopia Events?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2024 — Utopia Events