Duurzaam evenementenbureau

duurzame events organiseren

Het team achter Utopia Events, dat is Frédéric en Gilles de Backer. Dat zijn vader (van het type ervaren rot) en zoon (van het type frisse wind). Dat is creativiteit over generaties, hospitality in het bloed. Dat is een tandem gespecialiseerd in de totaalorganisatie van duurzame events.

Van bedrijfsevenementen en (online) seminaries over viparrangementen tot de brand activation van elk merk. Met ‘totaal’ bedoelen we ook ‘totaal’. Compleet, volledig, af.

Van locatie tot decoratie, van parkingticket tot gepersonaliseerde lanyard, van rood tapijt tot vegan hapje. Tot we de perfectie bereikt hebben. Want dat is voor ons geen utopie, maar gewoon de norm. 

Schermafbeelding 2022-03-28 om 15.32.07
DWTQ
Vacature Senior Event Manager

Gilles 


Creative mind & founder

image2
image0

Nona

Junior event manager

DWTQ
Gilles&Fred
Fredje

Frédéric


Production & hospitality manager

Onze visie op duurzame events:
let’s party like it’s 2030

co2-label
Bij de organisatie van elk event streven we ernaar om onze impact op de omgeving – en de voetafdruk van onze dans-, feest- of zakenschoenen – zo klein mogelijk te houden. De CO2-uitstoot die we niet kunnen vermijden? Die compenseren we samen met onze klanten. Omdat we, niet alleen vandaag maar ook nog in 2030, willen blijven meedraaien.

CO2 Neutral®-label voor klimaatinspanningen

De kroon op ons werk: we ontvingen van klimaatagentschap CO2logic het internationale CO2 Neutral®-label, als officieel bewijs van onze klimaatinspanningen en onze bijdrage aan een klimaatneutrale eventsector, economie, wereld.

Compenseer je Co2 uitstoot!
Sustopia Label voor CO2-neutrale events

Is jouw evenement 100% klimaatneutraal? Dan krijgt het een exclusief Sustopia Label – zodat jij je duurzame engagement kan showen aan al wie het zien wil.

We reduceren onze voetafdruk zoveel mogelijk

Al onze cateringpartners hebben een eigen CSR visie en zijn lokaal gevestigd. Aandacht voor vegetarische catering is een must en disposables zijn bio-afbreekbaar. Bij no shows of annulaties is er “no waste”, alles gaat naar lokale goede doelen 

Zowel onze burelen als alle materialen die gehuurd of aangekocht worden zijn duurzaam en herbruikbaar. 


Alle terugkerende leveranciers zijn lokaal of worden bij events  buiten onze vestigingen lokaal gezocht. Transporten worden indien mogelijk gecentraliseerd. We vragen ook om onze visie te respecteren en een eigen CSR visie verder uit te plooien

Op onze vaste locaties hebben we enkel lokale partners gekozen die in vast materiaal hebben geïnvesteerd, zo worden extra transporten uitgespaard. 

Tijdens events vragen we aan crewmedewerkers om zoveel mogelijk op een centraal punt af te spreken en te carpoolen. Leveranciers besteden steeds aandacht aan het voertuig zodat dit optimaal geladen wordt en er geen tweede nodig is. Plastic rond paletten wordt vervangen door alternatieven zoals spanriemen en steunbuizen in vrachtwagens.

Door onze socio-culturele achtergrond en doordat we zowel in de theaterwereld als in de sociale economie actief geweest zijn, is ons sociaal engagement alom present. Verkoop van eindejaarsboxen ten voordele van daklozen, ter beschikking stellen van onze locatie aan muzikanten voor streaming tijdens de lockdowns van 2020/2021 …

Het afval wordt op ons bureel zo beperkt mogelijk gehouden. Soda stream en koffiezetapparaten met bonen maken dan ook deel uit van onze lange bureeldagen. Schoonmaakproducten zijn bio-afbreekbaar en verplaatsingen voor meetings worden vermeden als deze ook digitaal kunnen doorgaan. Ook de facturatie verloopt 100% digitaal. 

We compenseren, samen met onze klanten, de uitstoot die we niet kunnen vermijden

Een event dat écht rockt? Dat is 100% klimaatneutraal. Daarom meten wij de CO2-uitstoot van je event en krijg jij de kans om alle uitstoot die we niet konden vermijden volledig te compenseren. Samen met jou kiezen we in samenwerking met CO2logic een gecertificeerd klimaatproject om te ondersteunen, en geven we niet alleen om de natuur, we geven er ook een stukje aan terug. Jouw uitstoot kan je compenseren in:

C02 neutraal event
Ceres Pharma
C02 neutraal event
The Content Makers
C02 neutraal event
Gent Community
C02 neutraal event
Jouw C02-neutraal event hier?
C02 neutraal event
C02 neutraal event

Ook een duurzaam event organiseren?

Helemaal into Utopia Events?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2021 — Utopia Events